OMGEVING

De Vakantiebungalows liggen op 5 minuten fietsafstand van de duinen en 10 minuten fietsen van het brede Noordzeestrand waar u heerlijk kunt zonnen, een fijne strandwandeling kunt maken of waar u lekker kunt uitwaaien.
Op loopafstand vindt u een restaurant,pizzeria, overdekte speeltuin, tropisch zwembad, buitenspeelpark, midgetgolf, fietsverhuur, een wasserette alsmede een kleine supermarkt voor uw dagelijkse boodschappen.

Vanaf april kunt u op één van de strandpaviljoens genieten van de prachtige zonsondergang. Het unieke duingebied heeft veel wandel- en fietsroutes. In de duinen tussen St.Maartenszee en Petten bevindt zich een groot gebied waar Schotse Hooglanders vrij rondlopen. Op 20 minuten fietsafstand is het 660 ha. grote natuurgebied “Het Zwanenwater” toegankekijk voor publiek. Daar vindt u ook het gezellige kustdorpje Callantsoog met knusse winkeltjes, diverse aktiviteiten en een supermarkt welke 7 dagen per week is geopend.
Op slechts 7 km. afstand ligt het centrumplaatsje Schagen met z’n gezellige winkelstraten, z’n mooi overdekte winkelcentrum en z’n cafeetjes met tal van zonnige terrasjes rondom de kerk, waar tijdens het hoogseizoen op 10 achtereenvolgende donderdagen de Westfriese Folkloristische marktdagen worden georganiseerd.

Andere leuke steden binnen een straal van 20 km zijn: Alkmaar met de bekende folklorische kaasmarkt en prachtige grachten, en Marinestad Den Helder met meerdere musea en waarvandaan u met de boot naar Texel kunt varen. Iets verder weg vind u historische steden zoals Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Amsterdam is ong. 3 kwartier met de auto. Vanuit Schagen komt u er met de trein nog sneller en veiliger.

Hieronder een greep activiteiten vanuit de omgeving:


Sint Maartenszee, speelpark 'De Goudvis',
http://www.degoudvis.eu

Dirkshorn, http://hollebolleboom.nl

Sint Maartenszee , Fluwel's Tulpenland      
 Den Helder, Reddingsmuseum,  http://www.knrm.nlTexel, zeehondencreche, http://www.zeehondencreche.nl
Den Helder, Fort Kijkduin, http://www.fortkijkduin.nl


Den Helder Marinemuseum, http://www.marinemuseum.nl
In de zomermaanden zijn er dagelijks markten te bezoeken:
- West Friese markt Schagen
- Kaasmarkt Alkmaar, http://www.kaasmarkt.nl
- Juttertjesmarkt Den HelderEnkhuizen Zuiderzeemuseum, http://www.zuiderzeemuseum.nl


Landgoed Hoenderdaal, Anna Paulowna, http://www.landgoedhoenderdaell.nl

 Golfbaan Dirkshorn  http://www.golfbaandirkshorn.nlStrandpaviljoen St. Maartenszee, http://www.strandpaviljoenstmaartenszee.nl

Keukenhof Lisse
http://www.keukenhof.nl